ОНЛАЙН КНИЖАРНИЦА | BOOKS STORE

Автори

700 НАИМЕНОВАНИЯ ОТ БЪЛГАРСКОТО ЧЕРНОМОРИЕ СПРАВОЧНИК

700 НАИМЕНОВАНИЯ ОТ БЪЛГАРСКОТО ЧЕРНОМОРИЕ СПРАВОЧНИК

Изданието "Седемстотин наименования от Българското Черноморие" представя едно задълбочено и сериозно авторско изследване, обект на което са наименованията по бреговата линия на Черноморието ни. Представлява съвременно справочно издание, в което са включени 700 статии за основните географски обекти.

Повече детайли


10,00лв. с ДДС

Наличност: Този продукт не е в наличност

0 продукт на склад


Освен с географската характеристика, всяко наименование е представено с неговия произход, исторически лексикални промени и превод, в случаите на чужд произход. Легенди, действителни събития и любопитни случаи, както и автентична информация за флората и фауната на съответните местности придават на статиите енциклопедичен характер.
Информационната стойност на изданието се повишава от системата на препратките, както и от допълнително включените приложения. Сред тях особено ценни са картите и сравнителният списък, илюстриращ честотата с която наименованията или техни близки форми се срещат в околните морета - Адриатическо, Азовско, Егейско, Йонийско, Мраморно и Средиземно.
Подобна книга не е излизала на български език. Авторът е офицер от Военноморските сили, събирал наблюдения и извършвал изследвания в период от три десетилетия.
Написано на достъпен език и структурирано за удобство като речник, изданието е адресирано към широк кръг морски специалисти, студенти и ученици, както и към всички любознателни читатели.

 

  • Трифон Трифонов
  • 161 страници
  • ВАРНА, 2006

Количка  

(празна)

Нови продукти

Няма нови продукти в момента

Специални

Няма специални в момента