ОНЛАЙН КНИЖАРНИЦА | BOOKS STORE

Автори

СБОРНИКЪ

Александър Тацов е една от забележителните личности на София и България от първите десетилетия на ХХ в., за която винаги може да се мисли, говори и пише с удоволствие и истинско преклонение. Високо образован, винаги професионално реализиран, признат в новаторството, обществено значим и етичен, той оставя след себе си редица успешно завършени дела, въпреки преждевременната си кончина.

Повече детайли


28,00лв. с ДДС

Наличност:

1 продукт на склад

Внимание: Последни продукти в наличност!


В първия раздел на сборника са представени тематично всички публикации на автора за историята на Софийското общинско управление и “великом граде Етрополиа”.
Сборникът съдържа и още една неиздавана ръкописна книга на автора - сага за известната фамилия от Горунака край Етрополе, в която са вплетени важни исторически събития за града и района.

В приложение на изданието са предоставени многобройни факсимилета, снимки и преписи, свързани с живота и делото на Александър Тацов.

 


 

Александър Тацов, Сборникъ. Книги, статии и материали за София, Столична община и Етрополе (тв.к.), Издателство „Александър Тацов”, 2013

  • Александър Тацов
  • 850 страници
  • корица - мека
  • Издателство Смолини
  • София, 2012

 

 

Основно място в изданието заема монументалното историческо изследване "Етрополе във вековното си минало" - неиздаден ръкопис на Ал.Тацов. Ръкописът е плод на 40 годишно изследване на археологията, ономастиката, генеалогията, етнологията и етнографията, рударството и металургията, църквите и манастирите, етрополската книжовна калиграфска и просветна школа, учебното дело, революционното движение, стопанското развитие на Етрополе. Сборникът съдържа и още една неиздавана ръкописна книга на автора - сага за известна фамилия от Горунака край Етрополе, в която са вплетени важни исторически събития за града и района. В приложение на изданието са представени многобройни факсимилета, снимки и преписи, свързани с живота и делото на Александър Тацов.

Количка  

(празна)

Нови продукти

Няма нови продукти в момента

Специални

Няма специални в момента