ОНЛАЙН КНИЖАРНИЦА | BOOKS STORE

Автори

4 ФЕСТИВАЛНИ ПИЕСИ

4 ФЕСТИВАЛНИ ПИЕСИ

Юбилейният сборник "4 Фестивални пиеси - 2011" включва текстовете от авторските прочити на ХХ-то юбилейно издание на "НОВА БЪЛГАРСКА ДРАМА - Шумен '2011". Това са пиесите. „Очите на другите" от Иван Димитров - спечелила наградата за драматургия, „Някъде" от Кольо Карагеоргиев, „В търсене" от Ми­хаил Казаков и „Благословените мръсни дни" от Яна Добрева.

Повече детайли


10,00лв. с ДДС

Наличност:

5 продукта на склад


Първото издание на фестивала е било през 1966 година, като до настоящия момент са издадени само текстовете след възстано­вяването на фестивала — от 1999 до 2009 г. включително. Основни съорганизатори на Празниците са Министерство на културата, Об­щина Шумен, Съюз на артистите в България, Драматично-куклен театър "Васил Друмев" - Шумен и Сдружение "Нова българска драма".

Фестивалът е единственият по рода си тематично български театрален фестивал (за българска драматургия и за спекткали, съз­дадени по текстове само на български автори). Сдружение "Нова българска драма" има амбицията ежегодно, след приключване на поредното издание, да публикува пиесите от направление "Автор­ски прочит" в сборници, с което съвременните български пиеси получават по-голяма популярност и шанс да достигнат до широк кръг театрали.

 

  • 198 страници
  • Иван Димитров, Кольо Карагеоргиев, Ми­хаил Казаков, Яна Добрева
  • СЛАВЕНА
  • Варна, 2012

Количка  

(празна)

Нови продукти

Няма нови продукти в момента

Специални

Няма специални в момента