ОНЛАЙН КНИЖАРНИЦА | BOOKS STORE

Автори

Нематериалното културно наследство на България

Българската държава е приемник на богато културно-историческо наследство. В настоящото издание, посредством илюстративен материал, се представя част от многообразието на нематериалното културно наследство у нас.

Двуезично издание на български и английски език

Повече детайли


24,00лв. с ДДС

Наличност:

1 продукт на склад

Внимание: Последни продукти в наличност!


Показани са най-типичните етнокултурни общности, фолклорни области и събори на народното творчество – елементи от една система, в центъра на която е живата традиция и нейните носители. За първи път се представя Националната програма "Живи човешки съкровища" и Националната листа на българските живи човешки съкровища. Специално място е отредено на вече световно признатите за шедьоври от ЮНЕСКО Бистришки баби и нестинарите от с. Българи. Регистрираните недвижими паметници на културата в България са над 40 000, а в държавните и общинските музеи се съхраняват повече от 5 млн. движими културни ценности. Седем паметника на културата и два природни обекта са признати за уникални обекти от световно значение и са включени в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО.
Изданието е не само още една стъпка в популяризирането на това богато културно наследство. То показва и общата ни грижа за неговата защита и предаване на поколенията. Поместеният кратък справочник дава възможност на читателя да се запознае с повече материали по темата, както и за преки контакти с институции и общности, работещи в областта.

 

  • Авторски колектив
  • 83 страници
  • Издателство „Летера”, 2010
  • Двуезично издание на български и английски език

Количка  

(празна)

Нови продукти

Няма нови продукти в момента

Специални

Няма специални в момента