ОНЛАЙН КНИЖАРНИЦА | BOOKS STORE

Автори

ТАЙНСТВОТО НА ТРАКИТЕ документален филм

Още преди да е била създадена държавата на фараоните в Египет, една тайнствена цивилизация е процъфтявала на територията на днешна България. Как се е развивала тази цивилизация по отношение на цялостното европейско пространство?
Кои са всъщност траките?
Какви са техните тайнства!...

Повече детайли


20,00лв. с ДДС

Наличност:

33 продукта на склад


 

Още преди да е била създадена държавата на фараоните в Египет, една тайнствена цивилизация е процъфтявала на територията на днешна България.
Произходът и е индоевропейски. Тази цивилизация продължава да! ни изненада и до ден днешен, както със своите приказни съкровища, така и със странната си и мощна култура, включваща космология, религия, изкуства... Обърква представите ни за древната история на човечеството. Земята й носи името на легендарната нимфа Траке - лечителка, гадателка.
Как се е развивала тази цивилизация по отношение на цялостното европейско пространство?
Кои са всъщност траките?
Какви са техните тайнства!...
Орфей, Мидас и Спартак са имената, запомнени от колективната памет. И тримата са траки. И ако историята не ги забравя, то това не важи за техната цивилизация, чиито редки, но все пак прекрасни следи са представени и анализирани в този документален филм. Траките - основатели на земеделието и на животновъдството, строители на първите уседнали селища (още преди 4500 години). Тракия, която се е намирала в границите на днешна България, е имала водеща роля за времето си и е имала огромно влияние над останалата част от Европа. Руините, останките от техните обитатели, а така също и гробниците ни доставиха съкровища и в частност най-старите златни монети. Емайлирани възстановки в синтезирани изображения, специалисти по тракология и проучвания на почвата, в този документален филм ще откриете незаслужено игнорирана цивилизация, чиито произведения на изкуството ще ни накарат да си спрем дъха.

 

  • Автор: Николай Тома/ Nikolay Thomas
  • Издателство: Солтис продуксион/ Soltis Productions
  • Езици: български, немски, английски и френски
  • Първо издание, 2009 год.
  • Твърда обложка

 

 

Количка  

(празна)

Нови продукти

Няма нови продукти в момента

Специални

Няма специални в момента